Saturday, October 22, 2011

kucen2~

arini bagun je pagi buka laptop terus buka gamba kucen2 kat melaka...uuuuuhhhhhhh...rindu!!!
rindunya kat kucen2ku~huhuhuhuhu
so tak de mood nak cite psl makan...
so kte cite pasal makanan kucen??
tak lah meraban sebegitu....nak sharing2 muka2 kucen2 la ye....


 kudut's family
kudut maknya...antara kucing yang paling mengada sekali sebab disayangi semua orang dalam rumah... masuk rumah je panggil kuduuuuuuttttt~ dia pon jawab...n suara dia pon paling bising sekali..kecoh gila..masa dia membesar dia sekor je mak aku bagi dok dalam umah...yang lain jangan harap..outside! menyampas aku...
meyampas2 pon kalau sampai umah aku pon antara dok menggentel dia...haha

satu/ siji
ni anak kudut nama dia satu mula2...tapi parent aku suka sangat nak bagi nama jawa...so jadi siji..kalau aku balik aku panggil satu...so dia pon confuse pe nama dia kot..tapi hari tu nak kena vaksin mak aku dah register nama siji...so dah officially lah tu siji nama dia...
nama dia kitorang bagi base on ada 1 tompok besar kat kepala dia tu... n dia ni paling lincah sekali antara adik beradik yang lain..kuat gila main

dua/ loro/mokmok/gothic
ni pulak nama nya semua di atas...mula2 bagi nama dua...lepas tu jawakan dia loro jadinya... tapi masa membesar tengok dia paling gemok n mengada n bising...so panggilan nya jadi mokmok...then dah besar sikit baru2 ni mak aku cakap spot hitam kat muka dia dah makin gelap...so mak aku dah tukar jadi gothic pulak...aisshhh..sukati lah ibu~ 

nama dia yang mula2 dipanggil dua/ loro sebab ada 2 spot hitam kat telinga dia tu...

n ni je satu2 nya anak kudut yang jadi kucen siam...n perangai pon sama je macam kudut..mengada terlebih...dia tengah main2 kite datang dekat je dan2 dia tergolek kat kaki kita...lepas tu nak manja2 tangkap kaki...ayat ayah aku:"sekali aku sepak kau..melambung sampai ke bumbung~" tapi angkat belai2 manja...haha..
mengada kan~ paling menagada dengan ayah aku...bayang kan ayah aku tengah duduk santai2 kat kerusi dia boleh datang naik kat kaki ayah aku...baring kat peha ayah aku then tangan(kaki depan) dia dua2 tu dok peluk perut ayah aku yang buncet sampai tertido....landing spot baik punya...rasa nak sepok je tengok tahap ngada dia tu..

 tiga/ telu
yang ni pulak namanya hasil ada 3 tompok kat atas kepala dia..memang kebetulan semua anak2 kudut ada 3 jenis tompok berbeza design yang complete..so nama yang terhasil pon best je jadinya...
tiga yang paling baik sekali antara semua...tak banyak songeh...manja pon tak melampau..sopan je... kalau kita cakap tak boleh dia pon tak kacau da..suara pon soft je...tak banyak melawan n sealu je mengalah dengan 2 ekor lagi tu... n dia the only girl...

 tengok...sopan je kan dia baring dekat mak dia...memang swwwweeeeeetttttt sangaaaaattttt!

Anak2 Uyat Buyu:
seterusnya ialah anak2 uyat buyu..tak complete semuanya,...sebab anak dia tak friendly lagi time ni..semua pakat lari nampak orang...
so aku show yang mana ada gamba je lah ye....

zoro
ni namanya zoro sempena dia macam pakai mask...zoro ni paling penakut sekali dengan orang..even sekarang dah besar sikit pon still takut2.. muka dia comot gila..dah kena cuci pon esoknya kotor balik..dia n adik beradiknya suka sangat bergumpal2 kat tanah...  

 cotton/ cotton bud
ni aku pon tak sure dia ni cotton ke bud..sebabnya ada 2 ekor yang pattern sama...time kecik2 ni memang susah nak bezakan+ aku pulak balik melaka sebulan 2x...tapi bila dah besar sikit semakin ketara nampak bezanya..
nama cotton sebab bulu dia selembut kapas...bila dah besar lagi lembut!!n start panjang n gebu! gerammm je bila pegang...
sama je macam cotton bud..tapi cotton bud kurang manja sikit..n bulu dia tak cukup panjang tapi stil lembut.. nama dia sempena tak tau nak bagi apa dah...sambung je nama si cotton tu jadi cotton bud..haha

 buat2 innocent bila kita datang dekat...padahal kau dah robek2kan sandal tu kan??haha...comel2!!!

 jack sparrow
ni nama ayah aku yang bagi...masa nak bagi nama tu, nak ingat nama jack sparrow tu bersungguh2... yang dia ingat time tu lanun pirate of carribean... nama sempena dia punya spot hitam kat mata sebelah je macam lanun...n dia sangat2 kiut..paling kecik sekali antara yang lain...yang ni aku paling sayang sebab dia paling adorable!
sparrow sebenarnya anak angkat kepada uyat buyu...ayah aku jumpa dia dalam longkang depan rumah sekor2 je macam baru 2hari dilahirkan..n kebetulan uyat buyu pon baru lahirkan cotton, cotton bud, badman, n kelawar seminggu..so ayah aku tumpangkan sparrow menyusu dengan uyat buyu...sampai sekarang diorang orait je dengan sparrow...baikkan? 
eh...patutnya buka anak angkat...anak susuan..baru betuull!

 comel nya sparrow!!!rindu nya nak pegang dia... pandai je buat2 aksi2 cute time orang amik gamba.. rasanya ada talent jadi model kucen la dia ni....

 comel2....geram2....
ada lagi sekor tak cerita: kelawar...gambar dia takde..n dia dah pon dah hilang seminggu lepas kena jab vaksin hari tu...tak tau dia lari mana...huhu



video
n ni jumpa video si satu menggila dengan mesin basuh...dia memang gila
enjoy!!!~

Monday, October 17, 2011

Black Canyon Coffee!!!

hai hai...
pernah dengar black canyon coffee before ni?? aku 1st time dengar n rasa coffee dia time pulang dari krabi last month. time tu sementara tunggu flight kat airport krabi, the only cafe yang ada hanya lah black canyon.. and time tu hujan lebat gila n memang kebuluq gila+duit dah suam2 kuku kitorang pon beli air panas kat situ untuk buat megi ala2 megi cup and hanya mampu beli air dia.... boleh scroll2 usya kejadian pada hari tersebut...
 ni megi mangkuk dia perisa tomyam aku beli kat 7-11 masa kat krabi..tak tau kenapa ada instinct nak beli megi ni mayb sebab teringin nak rasa sama tak dengan megi kat sini kot.. n tak sempat pon nak makan masa kat sana so hangkut bawak balik rupe2nya kebuluran masa tunggu flight.. memang rejeki lah..beli air panas dekat black canyon cost me rm1 kauuuuuu!!! tak pe lah..dari aku beli megi atas air asia jadi rm7 kan....
rasanya: nyummy nyumm!! memang tomyam kung...hirup sampai ke titisan terakhir....tapi tak pasti lah kalau sebab memang tengah kebuluran time ni
* megi yang aku mention=instant noodle...bikan jenama megi ye
**megi ni aku pilih yang ada halal thai punya..dun worry~

 Mocha Ice Blanded/ 80 baht=RM8
n demi cinta ku kepada kopi aku koret2 juga purse aku sampai dapat 80baht nak try mocha dia... setakat ni, mocha yang paling sedap pernah aku rasa!! kau memang berjaya kalahkan starbuck... honestly kau telah menjatuhkan starbuck gedebuk2 ke tingkat bawah apabila aku merasai diri mu~~
apa punya ayat ni...haha...tapi apa yang special ialah rasa bitter coffee tu domain dari rasa coklat...masa sedut kopi ni kau akan rasa coklat bila coklat rice/biji coklat tersedut sekali..so kunyah2...pahit kopi cecair+manis lemak coklat pepjal=balance of nature.....memang marvelous~ 

a drink from paradise available on earth....aku stuju!!!!!


ok..tu baru intro...sebenarnya last sabtu aku jumpa kedai dia kat alamanda...so perasaan teruja membuak2 untuk mendapatkan kembali perasaan gembira sebulan yang lalu...
so sedikit hasutan terhadap en.Iky berjaya menyeret beliau ke dalam kedai ini disamping berjaya mengepow dia sepanjang hari mengedet itu....alhamdulillah~

BLACK CANYON COFFEE
Lokasi: Bersebelahan foodcourt alamanda, putrajaya
Jenis: cafe, kopi2, makanan thai, western, soup, salad etc...macam2 ada

 the menus
ada 2 jenis menu siap da diseperate kan siap2 untuk beverage n food...menu dia besar siap ada penerangan tentang selective menu so that kalau orang jakun macam aku ni nak study menu2 dia memang sesuai lah...bukan aku sorang je..kot2 foreigner tak tau pekejadahnya tomyam ke phad thai ke takyah lah waiter2 dia susah2 nak explain...beside waiter2 dia tu gaya2 bangla je kebanyakannya rupenya... 50-50 malay n english...so ko buat assumption je lah kalau dia terang tu..
masa aku belek2 menu ni lah baru aku tau rupa2nya kedai ni asalnya dari thailand... patot pon menu dia banyak masakkan thai..
* abaikan tangan en.iky nak interprem jugak tuh

 the cikedis
kalau kat umah aku makanan2 kunyah2 dipanggil cikedis.. kat rumah korang panggil apa?? masa sampai bendalah ni en.Iky buat muka terkujat gila..eh, tak order pon..n air dia dah la nampak gaya2 macam 1 shot drink gitu...rupa2nya ini apa yang kami dapat konon2nya sempena menunggu lama makanan tak sampai lagi...padahal baru duduk 5 minit je pon.. gila baik punya service..dia bagi jasmine tea n biskut huruf2 tu.. sambil borak2 cicah2...seronot2..dah la time 2 baru lepas hujan...dok tepi tingkap...memang suasana best gila

 caffe latte/ rm6.95
ni air en.Iky yang punya..air dia  memang pahit gila2...even dah letak gula pon stil pahit...aku memang tak telan lah..rasa sikit je bagi balik kat dia..tak jadi nak pow...dia memang suka order benda yang aku tak suka..supaya aku tak boleh nak kacau air/makanan dia..busuk ati kan?? 
aku suka kopi yang pahit, pekat tapi stil ada rasa manis...tak perlu manis gila..just bagi balance pahit dan manis je dah cukup...

perkakasan merakus

Udon in Spicy Tom Yam Soup/ RM9.90
ini pula ialah makanan aku...time ni tak terasa nak makan nasi, sebab tak lapar...n bajet2 nak amik salad2 je la konon2nya...tapi bila tengok tomyam dia guna mee udon terus aku teruja...oohhh..tak pernah cuba lagi..bagaimanakah rasanya??

 
ni rupa isi kandungan tomyam ni dihangkat ke atas untuk menayang dalam blog...udang dia memang gedabak2 punya besar n manis! kefresh-an air udang yang manis meresap ke dalam kuah tomyam yang pekat+ lemak berkrim( dia letak santan)+masam2 pedas memang meletup lah...lupa nak cerita pasal udon dalam kuah tomyam memang gabungan mantap...sebab udon tu sangat lembut dan rasa yang manis tak mengganggu resapan kuah tomyam dalam udon mee itu...compare tu rasa mee kuning kadang2  rasa kapur or mee spegeti yang rasa tawar, udon is the best gabungan mantap untuk tomyam selain meehun dan kuew teow.

 Stirred Fried Rice Noodle with Chicken in Thick Gravy/ RM8.90
ni makanan en.Iky yang pilih...hari tu dia cakap dia order nasi..tapi sampai2 kuew teow pulak..n dia redha je sebab dah ditakdirkan untuk suruh diet lah kononnya...n dia pon malas nak bising2...sekali hari ni bila aku tengok nama menu semula, patot pon kuew teow..terang2 rice noodle..msti dia tak baca noodle belakang rice tu..tu la..kebuluq sangat...

 ni rupa makanan dia setelah dizoom dari jauh...ala2 kuew teow ladna tapi lagi sedap dari ladna..which kalau ladna rasa dia bland sangat..tapi yang ini lebih berasa...rasa manis n masam macam dia ada letak tomato puree..kuew teow dia digoreng dengan kicap dulu then di curah kuah merah ni bersama2 rencah ayam, capsicum, bawang n etc...tak pedas langsung.. n cepat muak maybe sebab dia manis...tapi en.Iky telan je sampai habis macam sedap sangat...

 n finally...
memang macam kebuluran kan rupe nya... well...kami memang menghargai setiap makanan yang dibayar...~

the barista
ni capture sebelum masuk wayang sempat singgah nak beli ice mocha.. kat sini mahal singgit compare to kat thailand hari tu...
n cup dia lagi kecil...cess~!

 ni menu yang aku rasa sangat tertarik...mexican coffee...rupa2nya orang mexico minum kopi dalam boot...maybe next time boleh try

ni muka mangsa pengepowan aku...redhoo je la ye..
duit aku tinggal 50 untuk sampai dapat gaji...oooohhh..cepat lah gaji~

p/s: makanan di sini halal ye..jangan risau..ada cop halal depan kedai besaaaarrrr punya dari jakim

Sunday, October 16, 2011

Teppan-Yaki!!!

salam n hai2 semua....
weekend ni merupakan hari untuk aku bermalas2an sambil angan2 untuk mengupdate entry yang aku pergi mentekedarah dalam masa seminggu yang lalu...tapi tengok2 je hari pon suda nak maghrib baru lah aku berusaha nak jengok blogspot ni..uhuhu...tapi tak pe..yang penting niat di dada tu ada..ye tak??

so aku start dengan cerita hari jumaat lepas, balik kerja je ada seorang mahluk telah menghasut aku untuk tidak pulang ke rumah...tapi takde plan nak ke mana..last2 gi redah jalan nak masuk kl semata2 nak gi pavilion cari gsc...memang apakejadahnya la kan kau dah berjaya keluar kl hari jumaat time orang balik kerja tiba2 kau gi masuk semula kl before maghrib dengan tak sure jalan ke pavilion..memang cari maut dalam jam namanya....

tapi dengan ilmu gps dihotak masing2 menggunakan hemat instinct masing2 berjaya jumpa pavilion tanpa sesat langsung n boleh gi dalam masa tak sampai 30minit dah sampai...hebat tak hebat lah kan...(riak2)..
lepas je sembahyang jumaat terus gi cari makan kat food court dia...food court pavilion memang idaman hati aku,..kalau gi sini ada je makanan dia yang aku janji dalam hati ini untuk try next visit...
pada hari itu seseorang itu telah mensuggest untuk try teppan-yaki, aku pon follow je...

TEPPAN-YAKI
Lokasi: Food Court Pavilion, KL
Jenis: Jepun, Goreng2 depan muka kau~


 the menu muka depan dan muka dalaman
teppan-yaki kat foodcourt ni lain sikit dari tempat lain..dia takde menu2 sampingan seperti tofu lembut tu, dessert ke..hanya makanan yang diperbuat di atas kuali leper tu je yang ada...selain itu yang ada hanyalah dalam set seperti nasi ditanak dan sup dimasaka dari periuk ..

 cuba teka apakah ini???kertas aluminium ini akan di lekatkan dihadapan anda atas kuali leper dia tu...tujuannya untuk meletakkan lauk diatasnya...so kiranya nanti lauk tu sentiasa panas lah sebab diatas kuali..
bila pelanggan dah siap makan semua kertas ni akan dicabut dan dibuang..jimat nak basuh pinggan kan...
kalau yang tak dapat tempat duduk kat sekitar depan kuali dia, dapat lauk dalam piring macam biase jelah ye...

 tunggu punya tunggu mai sudah master chef nak masak dah...seronot2...excited semua rasa...kalau dalam gambar ni mula2 dia nak masak sayur sawi dulu...siap timbang berapa kati tu sebelum masak..bagi accurate semua orang dapat same banyak...
lepas dah basuh sawi tu dia letak atas kuali potong sayur pon atas kuali...excited wehhh..padahal goreng sayur sawi je pon...semuanya kerana suasananya...memainkan peranan penting!

 then siap goreng sawi tu chef ni pon gi hidang kat atas kertas aluminium yang aku cita kat atas tadi...

 siap sawi dia goreng togey pulak hidang kat setiap pelanggan yang berhampiran dia..

then datang pulak orang hidangkan perkakas2 nak menyerang makanan bila sayur dah siap masak

 the soup
sup of the day kat foodcourt/ kedai teppanyaki haruslah plain, bland dan ala2 air panas letak garam n ajinamoto je kan...so aku redha je la dapat sup ni...tapi yang menariknya kat sini ada kiub2 macam nata de coco dalam sup tu...mati2 aku ingat ni dessert mula2 sampai kat meja benda ni...sekali rupanya lobak putih...

 then mula lah si chef ni mula masak lauk2 ikut set yang kitorang pilih...seronot tengok dia masak banyak2 lauk sekali gus tapi walau macam mana pon dia akan tetap hidang lauk tu pada siapa yang order dulu...baru lah pelanggan puas ati..memandangkan dari jauh je gambar ni , aku cerita lah sikit apa antara lauk2 yang dia masak: ada udang, lamb, daging, ayam, salmon, telur, nasi goreng dan sebagainya...
kepada yang nak merasakan feeling2 chef masak depan muka korang, sila lah pilih tempat duduk yang betul..kalau tempat yang aku duduk ni kira dah jauh sikit dari chef.. antara tip2 nak dapat duduk betul2 hidung korang depan aktiviti tappanyaki sedang berlangsung ialah:

  • pastikan seat korang depan kuali yang ada exhaust tu...tu memang spot chef masak ye tuan2 dan puan2

dan akhirnya tiba lah juga lauk aku...iaitu: kambing yang dihiris2  ...nyummy2! apa yang menariknya cara dia masak dekat sini very the lain dengan teppanyaki foodcourt mall lain..kalau tempat lain memang dah sedia diketahui lauknya goreng2 guna minyak, bawang putih, garam, kicap n lada sulah tabur...goreng2 hidang..very the typical...kat sini sangattt special sebabnya dia tambah lagi dengan sos black pepper dia yang tersendiri...so lauk tu sedikit berkuah dan sangat2 sedap!!!
macam dah makan lamb chop tapi lamb nya dah dihiris nipis2...

 so ini lah set aku bersama nasi dan juga sup: Slice lamb Teppan-yaki set/ RM15

 Set Rolled Beef Teppanyaki Set/ RM 15
ni pulak set menu mahluk lagi sorang..yang ni lagi best! suggested menu...daging yang telah dislice nipis tu kemudiannya akan membalut enoki mushroom, carrot n apa ntah lagi...sangat2 sedap..!! danging nya dimasak secukup rasa n hempuk2...tak liat pon...yang tak puas ati tu dia punya lauk tak cukup...sikit sangattttt~

finally...
abis sudah makanan ku..walaupon diet tapi nasi semangkuk abis jugak

lepas dari tu aku tengok cerita the thing...sorang2..mahluk lagi sorang nak tengok cerita lain...so kami split...
dopendek kan cerita: the thing suck!!! cerita ntah hapa2...tak best langsung..bosan..tak kembangkan minda langsung! tak payah membazir ye~

p/s: masa search2 nama menu tu aku jumpa gambar yang lagi cun...kompem buat air liuq korang merembes...sila ke sini...
lupa nak cakap aku hentam nama menu...lupa..tapi dah ada iras2 dah rasanya tu..
nampak sangat skil ambik gambar aku so so je..~uhuhu

Tuesday, October 11, 2011

NiM's little island~

ececececece...
tiba2 je semangat aku nak buat entry baru arini...sebabnya en.jamil promote blog aku...tq en.jamill!!
dan2 aku jadi gedik nak menjoyah di sini...kalau tak jangan harap... tunggu berhabuk2 gambar makanan dalam file laptop aku ni baru la nak cerita...

ok2..arini nak menjoyah2 pasal makan dekat kedai yang jauh terpelosok di celah2 rumah orang...kalau budak2 ukm bangi tau kot.. perlukan kesabaran dan kejituan yang tinggi untuk mencari kedainya...so nanti aku da google search kan alamatnya..kalau nak pergi sila study google map  sungguh2...or guna gps ye~


NIM's Little Island 
Lokasi: Jalan Teratai, Kampung Sungai Ramal, 43000 Kajang, Selangor
Jenis: Local, gorengan2 panas, western pon ada




the menu


the menu: bahagian dalam pulak...same je dengan menu kedai goreng2 biasa..tapi sedap punya rasa~


 kuew teow tomyam/ rm5.70
ni kuew teow tomyam k.fina punya...orang punya so aku rasa berpada2 sahaja...rasa dia macam tomyam biasa...tapi tak kedekut haiwan2 laut didalamnya...


 mee bandung/ rm4.70
me bandung ni kawiyah yang punya...aku rasa yang ni sungguh2 sikit sebab dengan kawi aku tak heran pon nak cilok makanan dia...sebagai anak kepada orang muar, mee dia aku rasa tak cukup sama dengan mee bandung muar..tak sama...kalau kat kl/ selangor memang susah nak jumpa rasa mee bandung original...walaupon rasa tak sama tapi mee bandung dia diktegorikan sedap...berasa bandung2 dia tu jugak...dia alter kasi rasa sedap punya~ isi haiwan2 laut pon melambak2....telur wajib pecah dalam kuah nasjibik mesti mau separuh masak punya~ nyumy2


 nasi goreng daging goreng kunyit/ rm4.70
ni menu en.iky yang punya...dia tengah kebuluran time ni..nak dia makan nasi n lauk2 sebenarnya..tapi aku yang bajet2 diet ni tak mau share order nasi lauk2 dengan dia...so dia amik menu ni sorang2...nasi dia bland je rasa...dah boleh agak la kan..mana2 kedai pon kalau order nasi goreng daging masak merah ke masak pedas ke masak kicap ke masak USA ke masak paprik ke kompem2 nasi dia yang dah siap goreng awal2 banyak2 tinggal nakceduk2 n telongkopkan  atas pinggan je..perasa dia akan datang bersama2 dengan suapan lauknya kannn?? so menu ni tak yah cerita pon...(tapi dah cerita panjang pon...haiihhh)


sayur kailan ikan masin/rm??
ni lauk tambahan en.iky...nampak sangat dia memang nak makan nasi lauk2 kan..siap order lauk lain lagi tuuuuu...

sup tulang/ rm5.20
ni sup yang nyummy2 ni aku yang order...untuk lauk tambahan en.Iky lagiii(alasan...!!!).. padahal sup ni memang aku kepingin nak hirup2 pon..lagi pon harga dia murah sikit dari tempat lain...sup dia memang sedappp!! pedas+masin+masam semua cukup! tulang dia pon ada dekat 4-5 ketul...tulang2 pon banyak isi dia bagi...yang penting bahagian kenyal2 urat tu aku rebut dulu~


kuew teow kungfu/ rm4.70
ni aku yang order..aku pon tak tau kenapa aku order benda ni...padahal tak pernah dalam hidup aku teringin nak order makanan jenis2 style orang sakit ni...tapi teroder jugak malam tu....dah order baru sedar...ooohhh....aku mana makan benda macam ni!!! terus aku minta waiter tu tambah kan perkataan pedas2 dalam kertas order tu...tapi sampai2 je stil xpedas jugak...n tawar...oooohhh...kecewa...tapi telan jugak bagi abis...aku mana boleh tengok makanan tak abis ni... apa aku nak comment pasal makanan ni eh?? no comment....

lai chi kang/ rm--(tak ingat)
ni air aku punya!! masa sampai tu tengok pon tak lalu...sebabnya aku nya makanan da kompem2 berkuah..+sup tulang lagi berair2...hirup2 makanan orang lain yang berkuah2 lagi...last2 aku hirup laicikang ni s2,3 sudu je...pastu aku bungkus...bawak balik masuk dalam peti ais...2 hari kemudian baru teringat...so ceduk2 masuk mulut selepas diperam 2 hari...rasa dia.....hamekkk kauuuu....sedap gila!!! rasa manis buah2an: laici+mata kucing+barli+buah kabung+gula kiub2 tu dah meresap dalam kalbu terus menjadikan rasa dia uuuummmmppphhh!!! then ada rumpai2 kembang semangkuk tu lagi menjadikan hari ku berasa dingin sekali~ dan2....

 soda ceria/rm3.70
ni air kawiyah...gila2 punya bergaya!!!  dalam gelas tu dia letak air batu kisar n susu dan sirap...atas dia letak ais krim vanilla...dalam teko kecik putih tu lak ada air asi krim soda...cara peminuman nya ialah tuang kan soda ke dalam gelas disebelahnya dan gaul2 guna straw dan sedut3 guna straw = dan akhirnya menjadi ceriaaaaa!!!! marvelous!!! sila try!!


 tempe goreng/ rm3-3.50( tak berapa ingat..tapi still dalam range tu)
ni tempe memang peminat setia pengunjung kedai nims..sebabnya mana kau nak jumpa kedai malam2 jual tempe goreng???...memang jowo betul lah kitorang ni...malam2 pon cari tempe... tempe dia dihiris nipis2 then digoreng ranggup2...bagi menambah kelazatan berganda haruslah dicecah dengan sambal kicap... kruk2 wehh... tapi kalau nasib tak baik tempe dia tak cukup nipis...tak standardize la pulak qc dia kan...


 ais krim tapai/ rm4.50
ni suggested menu! tapi bagi peminat tapai la...time makan ni aku sorang je makan tapai..so aku je lah mentekedarah benda ni..hahahaha...bagus gi makan dengan orang yang tak makan macam2 ni..aku lah yang untung nya... tapai yang digunakan ialah tapai pulut...di letak dengan ais krim vanila..bayangkan rasa tapai yang manis2 masam bergas tu di tambah dengan rasa aiskrim vanilla yang sejuk lemak berkrim...peeerrrrgghhhh...meletuuuuuuupppp!!!!!

kedai ni sangat best...environment sangat mendamaikan dengan lighting dim2 gitu...bagi budak2 ukm yang birah2 nak mengedate boleh la bawak awek2 beromantik2 disini...
next time aku nak try air dia yang lain pulak...nama air dia cinoni manis, cinoni apple, cinoni kedondong....ooohhhh...apakah itu cinoni??adakah singkatan bagi cik noni???