Sunday, May 22, 2011

cream n fudge episode II

ni entry ke3 aku untuk hari ni..gila semangat waja buat entry sampai 3 sekali gus...
ni lah antara masalah aku...kalau dah malas jangan harap aku nak buat entry...langsung takde berminggu2...
sekali dah datang hangin nak menggila blog..berkoyan2....hahaha

ok..ni masih cerita pasal hari ini...makan aiskrim lagi....
kalau masih ingat aku pernah buat entry pasal ais krim kat sini..kali ni kiranya 2nd trial lak...

THE CREAM n FUDGE FACTORY 
Lokasi: Alamanda, Putrajaya.
Jenis: Ais krim, Dessert.

kali ni aku berjaya ambil gamba masa diorang tengah dok memproses ais krim aku..entry sebelum ni i malu2  nak amik...terasa macam lorat benar time tu...sekarang ni dah makin tak malu pulak gayanya...hahahhaha

 step 1: mula2 dia letak ais krim pilihan hati ku diatas kuali leper yang sejuk dia tu


 step 2: time ni dia tengah letak isi2 kandungan (filling) 

 step 3: lenyek!!gaul!! sampai sebati...ala2 macam tenpayaki..

 ni penyodok yang digunakan nak sodok ais krim jap lagi sampai ke meja kami

 all berries cheese cake/ rm12.90 1 scoop
hari ni hari malang kami sebabnya waffle dia dah habis..so ais krim dia dalam cup togel je camni... takpe2...disebabkan aiskrim dia memang dah sedap..so aku tetap memuji kehebatan nya jugak...ok2..ni adalah milik aku...aiskrimnya perisa cheese cake..memang sedap gila...i loike....lepas tu filling dia pulak ada segala jenis beri2 iaitu strawberi, blueberi dan ceri...ekeleh..tajuk all tu macam ada 10 jenis beri je kan??haha...lepas tu aku jumpa pulak biskut patah2 dalam ni tapi rupanya bread crumb... lastly dia tabur pulak dengan caramel..rasa dia nyum2...lepas makan ni terus rasa mata i bersinar2..macam minum sebotol innershine...haha...tapi en.iky cakap rasa dia macam chewing gum...aku tak rasa macam tu pon......

 Coffe crunch macadamia nut/ rm12.90 1 scoop
ni pulak pilihan en.iky....aku lagi suka yang ni sebenarnya..memang dah jadi lumrah hidup aku..orang lain punya mesti lagi sedap dari aku punya...huhu...tapi kalau dah namanya aiskrim kopi..haruslah sedap sehingga menjilat jari! ok aiskrim dia guna perisa kopi, ditabur pulak dengan kacang macadamia...1st time baru lah aku tau nama kacang ni macadamia...memang masyuk gila lah kalau aiskrim+kacang...benda lain dah tak kira dah..ni memang ultimate balance dalam dunia aiskrim...lepas tu dia + pulak lagi dengan seketul coklat tim tam yang dipecah2kan..menambahkan agi kejelesan aku terhadap aiskrim si en.iky ni...final touch up ialah caramel dan juga serbuk espresso....i loike this one!!!
next time aku nak try eskim kopi len lak..ada banyak lagi tu nak kena cuba....~

finally....licin~

Saturday, May 21, 2011

hari tanpa diet~

halo2...
tadi aku dah stress2...sekarang nak cerita pasal makan jadi happy2 pulak....hihi
hari ni aku telah melanggar janji2 diet ku yang telah berlaku selama 4 hari lepas....
4 hari lepas aku telah berjaya hidup tanpa nasi...tapi hari ni aku tak mampu...
semuanya gara2 nasi kerabu wan atiq!!!!
tapi tak pe...aku tak nyesal makan nasi kerabu petang tadi... sebab memang dah ngidam lama dah nak makan nasi kerabu dia..dah 2 tahun tak makan lepas habis belajar....kali ni rasanya berbaloi2....!

NASI KERABU WAN ATIQ
Lokasi: Pasar Malam Seksyen 16 , Bangi.
Jenis: Makanan Pantai Timur, Makan berat punya!~

 tada```
sila lihat nasinya...biru sebiru birunya...nyummy2...basic nasi kerabu: nasi biru, serunding ikan, sayur ulam, telur masin. aku tambah lauk daging bakar n solok lada (rm5.50)...pe yang bestnya nasi dia ni memang original pakai bunga biru tu..bukan pewarna, serunding dia lak tu pakai serunding ikan...boleh jumpa ikan dia seketul2 kadang2, ulam2 dia lak segar bugar...rangup krup2 je bila kunyah tu, solok lada dia lak memang marvelous..biasanya kalau solok lada kat tempat lain kelapa je semata2..ni memang korang boleh jumpa isi ikan dalam kelapa tu..tak tipuuu punya....n the most nyummy part ialah daging bakar dia..memang terbaik! daging dia memang dia bakar pakai bara arang tu selepas diperap dengan rempah2 yang aku tak pasti..daging dia juicy bila kunyah....memang meletop la!

 zoom in sikit part daging bakar dia tuu...sedapnya!!!teringat2 saat menikmatinya tadi...hahaaaha...n lupa lak nak bagi tau..bagi yang sukakan cabaran kepedasan tahap tinggi boleh lah minta sambal belacan lagi...sebenarnya dia dah curah kuah budu n lada hijau masa time bungkus tu..tapi aku memang tak mampu menolak sambal belacan kalau dah ternampak..hihi

 kerang bakar/ rm3.50
ni makanan sampingan...tak boleh didapati di pasar malam..hanya di kedai makan kenali...lepas tapau nasi kerabu kat pasar malam en.iky bawak pergi kenali nak tumpang makan nasi kerabu tu...takkan nak tumpang makan macam tu je kan..so kami pon order lah kerang bakar n air...
kerang bakar ni memang menjadi idaman kalbu kami kalau datang bangi..sebabnya kerang bakar dia sangat lah special...siap curah sambal atas kerang tu sebelum balut dengan aluminium foil...dah siap masak jadi lah super duper marvelous!~ berasap2...

 ni cara en.iky makan kerang bakar..kopek isi kerang banyak2..kumpul2 cucuk kat lidi..cecah dengan sos+kacang jadi lah sate kerang...dia buat kan 1 untuk aku...sumpah aku tak hingin makan camni punya style lagi...bila makan kerang sekali gus banyak2 rasa hanyir lak..buwek2....baik makan 1-1 je...huhu

banyak gila kan??dah la murah je...ni hasil sisa2 kami....kanyang perut suka hati!.weeeee~~

tak de sivik!!!

hari ni aku merayap di alamanda...
belum lagi nak cerita pasal makanan.. part tu enty lain..
ni nak cerita pasal orang malaysia yang sebilangannya takde sivik...
kenapa aku cakap macam tu???
ni bukti nya:

apa la punya bengap la manusia ni...kau tak reti guna tong sampah ke??buang sampah ke dalam tong sampah..bukan di atas tong sampah...ni basic ok!!! kalau geli sangat nak angkat tutup tong sampah, orang pon reka lah tong sampah pijak je guna kaki tutup dia pon terbuka...pon malas jugak??? belum lagi cerita pasal ni tong pad..bukan tong sampah buang tisu..nak suruh buang sampah bagi masuk pon xreti2...apatah lagi nak suruh buang ikut jenis tong sampah...

tadi tu kejadian di sebelah kiri ku...sebelah kanan pulak tempat tisu ni pon dia dok selit2 tisu dah guna..ni lagi lah bengap tahap baboon...aku rasa kalau train baboon pon dia reti nak buang kat mana...kau geli kan dengan tisu yang kau dah guna buat leset ntah apa2...kau ingat orang yang nak kutip hasil lesetan kau tu tak geli lah pulak... ni manusia datang dari solok mana lah punya perangai ni?????

 yang lagi mentensionkan aku tu..otak letak kat lutut ke??tong sampah ada kat sebelah tu je pon...lagi lah aku tak paham...apa punya manusia diorang ni eh???tension aku!!! benda macam ni selalu sangat aku jumpa...aku pon tak tau lah berapa bilangan manusia yang tak bersivik macam ni..sebab nya kejadian nya berlaku dalam tempat privacy(toilet)..mungkin sebilangan je yang buat perangai macam ni...tapi selalu sangat lah pulak kan kita boleh jumpa kat public/ shopping mall toilet..

p/s: agaknya kat rumah diorang pon macam ni ke??



Friday, May 20, 2011

cuppie2 cake~

halo2...
malam ni perut aku kebuluran....da bjoget2 perut aku berhip hop...kebuluq2...
tapi akibat diet punya pasal aku bertahan~

diet diet jugak... try mende baru pon harus diceritakan...hihi
hari ni cerita pasal kek cawan...

BISOU bake shop
Lokasi: Tingkat sama dengan TGV, KLCC
Jenis: cup cake, dessert

ni la rupe kedainya...siap ada sign board lagi bagi siapa2 yang tak jumpa2 kat mana kedainya.. dia macam booth je..kat tengah2 alam tingkat 3 ke 4..yang pentingnya sama tingkat dengan TGV dan juga chilis...


 ada sangat banyak pilihan yang menarik kalbu...bagi peminat cupcake la..bagi aku yang sedang2 je minatnya ni hanya ternampak cupcake yang berperisa kopi2 je..i dun like yang manis2...melekit2 u...lemah tekak i~
tu kawi sebuk2 nak masuk gamba..padahal dia tak beli pon...apa orang beli dia tak makan pon...diet la tu kunun2...hahahha

bagi yang nak makan di sini lepak2 sambil feeling2 boleh dine in..mereka juga serve air dan makan ringan yang lain seperti cookies dan cake..suasana dia agak romantik la nak dok geli2 dengan boipren tapi tempatnya kat tengah2 alam dengan manusia lalu lalang pelbagai rupa kat situ agak tak memberangsangkan..hahha

tiga kali aku g sini so aku cerita 1-1 ye...ni yang 1st time aku gi beli dengan encik iky tapi makan semuanya dengan wani...nape entah tak makan dengan dia eh time tu..tak ingat la...
ok..yang kaler kuning ada bunga2 tu sangat cantik n lovely kan??tapi rasa dia tak lah selovely rupa dia..haha...aku gak yang gedik nak beli yang pelik2..nama dia tak ingat..tapi rasa dia aku stil ingat,,,perisa laici...pelik?hahha...
yang kaler eereng legie/ hitam legam tu nama dia: dark secret..tengok rupe pon tau kan,..opkos la perisa coklat...frosting dia sedap..coklat dia tak manis sangat...so boleh diterima oleh aku...
yang bawah tu kaler coklat: morning after...perisa kopi.. yang ni aku suka..sebab dia adalah kopi.. rasanya pahit2 sikit...tapi frosting dia aku tak minat sangat... aku tak suka sangat menelan frosting cupcake ni sebab biasanya dia manis yang muak...so time beli yang ni aku tak rasa sangat gembira lah...


zoom in: frosting dia sangat lah tinggi! ni bukan tangan aku eh..jari i belum berinai~

cantik kan??tapi not my taste~

 2nd time pergi dengan kak nani sebab dia mengidam nak makan cupcake.. and dia pon tak pernah try yang kat sini..so aku pon follow je..mula2 dalam hati rasa cam berat je sebab 1st time experiance tak rasa bes sangat..kali ni beli
yang frosting putih ada love merah tu: red velvet.. pilihan hati ku sebab nya aku usha2 blog orang mesti jumpa orang dok cerita pasal red velvet cake..so teringin lah jugak aku merasainya... rasa dia macam cake coklat biasa he..ke deria rasa aku masalah??haha...tapi cake dia memang kale merah hitam lah..yang kali ni aku suka dengan frosting dia...1st time i like the frosting u...~ rasa masam n masin butter tu very the balance...nyummy!
kale coklat tu dah cerita kat atas tadi..aku tak suka sangat tapi tu faveret kak nani...hehe
yang bawah tu ialah cappuccino..tapi tak dapat rasa sebab kami dah kekenyangan makan kat koryo-won n masa bawak balik k.nani telah terlupa n melenyekkannya dengan barang2..haha

 ni rupa red velvet zoom setelah dibuka baju nya...merah kan??

ni kali ke-3 pergi lak..kali ni pergi dengan k.nani n k.fida..sebelum makan kat chilis sempat lagi menyinggah bisou nak beli dessert..

tadaaa````
yang kaler pink tu ialah: eye candy... milik kak fida..perisa vanilla dengan frosting nya lemon...manis2..not my type
oren kaler tu pulak: zest u up..milik k.nani. perisa vanilla dengan frosting opkos la oren... pon very d manis...
n bawah tu ialah pilihan hati ku..cappuccino! memang terbaik dari ladang lah...rasa dia super duper nyummy...rasa kek kopi tu tak manis..pahit2 kopi..frosting atas dia pon rasa cappuccino pahit manis dengan masam2 masin butter yang balance..best gila! suggested flavor~

 
ni bunga atas meja kalau dine in..very the romantik kan??hihi

lupa lak nak bagitau harga dia..sebiji cupcake ialah rm5..kalau beli 6 dapat free 1..ke beli 5 dapat free 1..macam tu lah lebih kurang...harga rm5 tapi saiz dia besar compare to cupcake biasa..so berbaloi2 kalau luck pilih flavor mengikut citarasa...

da~









Thursday, May 19, 2011

inalillah...

salam semua...
hari ni aku baru lah tau rupenya blogger telor dibasuh telah meninggal dunia....
walaupon aku baru je ikut blog dia awal tahun ni tapi almost whole cerita dalam blog dia aku dah explore bersama geng2 tempat keje dikala kami kebosanan menanti masa pulang or bila dah takde mood nak buat kerja...
blog dia lah yang menjadi dambaan kami untuk menceriakan suasana yang murung dan untuk berkongsi idea2 untuk melawak...

patut la tiba2 lama blog dia sunyi rupanya dia dah dimasukkan ke dalam ICU sebab jangkitan paru2...boleh dapatkan ceritanya dari sini

semoga roh beliau dicucuri rahmat dan tergolong dalam golongan orang2 yang soleh
al-fatihah~

Tuesday, May 17, 2011

Mother's Day?

Usha2 facebook orang asyik dok tayang celebrate mother's day minggu lepas...
then pada hari ahad=hari ibu lepas time aku keluar rumah terserempak dengan aunty tom (tuan rumah sewa aku)
dia pon tanya aku dah tepon mak aku ke wish mother's day..
aku pon dengan berterus terangnya cakap la belum
boleh lak dia cakap, "eh..teruknya awak ni! saya nak bawak tok chek(mak dia) keluar hari ni tapi dia tak mo.so saya beli some food la nanti celebrate kat umah"....
ekeleh..kecho la lu aunty tom..perlu ke aku bagitau kau yang aku dah tepon mak aku ke belom ke.. yang kau lorat sangat apesal.. kau setakat masa mother's day je baik2 dengan mak kau tapi tiap2 minggu aku dengar kau bergaduh berhempas2 pinggan mangkuk pe crita???

ni selingan kisah hidup aku yang menyewa rumah yang dalam 1 compound dengan tuan rumah...hari2 ada je yang buat aku meluat dengan dengan dia... hari2 ada je aku nak ngumpat pasal dia... 
sampai aku balik rumah kat melaka ayah aku boleh tanya, "takde cerita ke pasal aunty tom awak tu?"
aiyooooooo~

ok..cerita pasal mother's day pulak... aku memang tak menyempat nak celebrate pada hari kejadian dengan mak aku..sebabnya aku tak balik melaka akibat kena kerja pada hari tersebut...
so aku telah celebrate in advance seminggu sebelum tu masa aku balik melaka+celebrate belated anniversary parent aku yang hampir2 pada tarikh tu jugak....
so work smart la kiranya aku kan..save cost namanya...hihi

aku celebrate kat sini:

The WINDMILL Station
Lokasi: Ixora, Bukit Beruang Melaka
Jenis: Western.

 ini adalah senjata berperang di sini...iye..sangat pemalas pekerja di sini..bagi sebundle terus...hahha...
tisu pon kedek...bagi sehelai je..tu pon buat alas garfu n pisau...bongot!

kudap2-an..tak ingat apa nama dia..tapi opkos la ianya ialah wantan goreng... benda ni free sebab aku guna kupon... dia datang sekali dengan set mix grill.. time promosi kot ni..sebab sebelum ni tak pernah lagi aku jumpa benda ni dalam menu dia...
wantan ni sedappp~ isi dalam dia ialah udang lenyek dengan tepung...so rasa dia mesti lah macam udang ball yang disalut dengan kulit popia yang rangup...

Mushroom soup
ni pon didatangkan dengan set yang mana 1 entah...aku pom dah lupa...sup dia biase2 je..cair n bland...nothing special to talk about 

Orange Pineapple Juice Giant size(left) n Apple Lime Juice Giant Size (right)/rm6 .90each
jus dia memang terbaikkkk...dah la rasa jus dia super..kemasaman yang memang terserlah..sesuai untuk kami yang bakal makan makanan lemak berpadu selepas ini...saiz dia pulak gedabak punya besar.. kami jenis minum air lepas makan sikit je.. dah lama sikit baru minum banyak..so 2 biji gelas besar ni je dah cukup untuk kami 5 orang..

 demi menunjukkan kebesaran gelas ni aku pon upload sekali gamba dengan manusia..untuk memprovekan saiz dia...disamping menayang kebengongan adik2 aku...sewel kan diorang...suka buat rupa hodoh2 depan kamera...hahhahahahhahahha.... sebenarnya malam tu gamba aku lagi hodoh2....hahahahhahahha

 Fish and Chip/rm9.80
ni adalah menu untuk mak aku...mak aku kalau masuk western je memang kompem lah dia amik benda ni..takdenya benda lain..sebab dia tak suka sangat ayam.. n dia lak darah tinggi..tak boleh makan daging lagi pulak kambing..

 Double Lamb Chop/rm17.80
kalau siapa kenal aku mesti dia tau milik siapakah menu ini..dan sememangnya milik aku lah... sebelum ni aku penah janji dengan en.iky tak mau amik lamb dah..aku sudah bertaubat... tapi bila ada menu kambing je mesti aku tak mampu untuk menolak...betapa hebatnya tarikan kimia antara aku dan kambing...hihi
ni double kan..tapi aku yang hebat ini telah berjaya dengan bersusah payah nya mendermakan sekeping dari pinggan aku ke dalam pinggan ayah aku...hebat kan??hihi...
kambing dia bahagian rib n bestnya malam tu lemak kambing dia sangat lah minimum...kuah black paper dia pon pekat..so i like it!

 Double chicken chop/ rm16.80
ni menu pilihan adik aku..tiqa yang gemok..walaupon da tak gemok aku tetap nak panggil dia gemok....padahal aku yang gemok...hahahhahahha ... biasanya dia amik chicken gordon blue..tapi malam tu dalam menu dah remove..tak tau nape.. tapi bagus jugak..sebabnya aku guna kupon malam tu..ni antara menu dalam kupon..jimat duit aku...hahahahhaha

 Special Mixed/rm18.80
ni pulak menu untuk ayah n adik aku yang kedengking(kurus gila macam jerangkung meksom) iaitu kikin... ni menu paling tak sihat..semua jenis daging ada dalam ni..daging yang halal lah ye..hihi.. ada lamb chop, grill chicken, fried fish, hotdog n telur...hamik kau..semuanya protein..ish2...

ni pulak couple yang diraikan...my parent...happy anniversary ibu n ayah!!! n happy mother's day!!!
pose ni adalah pose paksaan oleh kami terhadap mereka...sweet??sporting??

seronoknya makan kat sini sebab western dia sangat murah dengan keadaan kedai yang nampak vahhh dari luar...kalau sebut western je kat melaka mesti ayah aku nak makan kat sini...sebab murah..ayah aku ni selalu pikir cost je apa2 pon..maklumlah bekas accountant...
n aku pon ada lah terikut2 perangai dia...sebab aku yang nak keluar duit..aku pon bawak lah tempat save cost ni...tempat faveret ayah kn??hihihihihi
total up semuanya adalah rm76.20 je..sebabnya aku guna kupon n kat sini takde tax...gila pandaikan aku???hahhahahha

p/s: tak perlulah aku nak kecho2kan kat kau kan aunty tom kat mana aku bawak parent aku g celebrate?
aku kechokan kat blog aku je~weeee`````

Portuguese egg tart!!

rasa sangat malas untuk update blog...uhuhu
aku slalu terpikir macam mana la orang bole update hari2... soul mereka memang menulis...
soul aku ialah hangat2 tahi kambing...mula2 je semangat waja...sekarang semangat hancus...hahaha

hari cuti...so haruslah tunjuk rajin sikit...

PORTUGUESE EGG TART
Lokasi: KFC, KLCC
Jenis: Pastri, ringan2

korang semua da try egg tart kat KFC?
aku suda!!! so aku nak belagak disini...weeeee````
especially bila aku dengar cerita hanya KFC KL je yang ada benda ni... betul ke??
lagi la aku mau eksen...ahhahahhah

 KFC egg tart/ RM1.80 seketul
ni la rupenya...sangat2 yummy!!! ni first time aku makan Portuguese egg tart..sebelum ni makan egg tart yang biasa je tu...yang biasa tak suka sangat sebab hanyir sikit rasa telur dia..sekali gigit yang ni..WOW!!!...menangkap kalbu~...haha
baru la aku tau jugak kalau portuguese nya dia bakar sikit atas dia tu..2 yang sedap tu... n dianya kemanisan just nice je...tak manis sangat n tak lah tawar..bak kata orang manis2 buah gitu! pastri dia pon best.. tak berminyak n tak memuak kan..egg dia lak lembut n menggebu~

ni gamba angle lain pulak..padahal benda yang sama je... sorry ye gambar semua tart yang telah digigit...tak kesabaran nak makan sampai lupa nak amik gamba dulu...ish2...

so kepada yang belum cuba sila lah berlari berkejaran ke KFC yang berhampiran...sebelum promosi tamat...
lambat nyesal...!!~~
kalau betul promosi ini tiada di tempat lain silalah jeles...aku tak jemput datang KL sebab KL dah cukup penuh orang...jangan memenuhkan lagi...ahhahahahhahhahahhahhahahha

p/s: japgi nak update lagi..tapi nak layan 1 movie dulu....da~```

Monday, May 2, 2011

TakoYaki~

Nama kedai tak dikenalpasti..
Lokasi: Tingkat G, MINEs, KL.
Jenis: Ringan2, Jepun

Selepas kepenatan menstresskan diri dalam kedai komputer challenger (sebab harga murah tapi takde duit).. perut en.iky pon kebunyian...bukan perut aku ok...aku diet...tapi kalau makanan tu depan mata aku sambar jugak...hahahhahha..
so sebab aku tak lapar sangat(sebenarnya da mentekedarah nasi+kuah singgang+ikan beliak mata goreng ranggup+sambal kicap setupperware mak aku bekalkan masa on the way gi mines), kami pon makan ringan2 je..iaitu dibooth2 kecik sahaja:

ni lah kedainya...tak tau pe nama dia..sebab tulisannya 100% jepun... kalau nak dine in kenalah duduk kat bangku depan dapur dia tu..best kan??ala2 street stall kat jepun gitu...tapi adalah cermin penghadang antara dapur dengan customer...kalau tak terpercik2 minyak kat i~ hahhahaaha 

 ini antara gambaran yang sempat dirakam ketika kejadian takoyaki sedang dimasak...ececeece akak tu...

ada 4 jenis perisa/inti yang boleh dipilih mengikut kegemaran anda iaitu: sotong, chicken sosej, udang dan crabstick...kalau nak campur pon boleh.tu lah antara kelebihan takoyaki disini kalau nak compare dengan kat jusco...

takoyaki/rm4.80
harga pon murah sikit dari jusco sebab dianya 4 biji...kalau jusco 3 biji je..kelebihan disini ialah lebih sebiji dari jusco, mayonnaise tak kedekut langsung, fish flake dia pon same...gedabak2.... tapi cuma inti dia kurang marvelous dari jusco.. tapi kira orait la kan... bila tanya pendapat en.iky best tak? dia cakap best sebab leh makan kat sini..kalau jusco kan makan dalam kotak guna lidi cari tempat sendiri untuk berkelah..hihi

okonomiyaki/rm8.80
ni pulak 2nd menu kitorang...ala2 pancake jepun... yang ini kami pilih nak inti squid.. kalau nak campur pon boleh...rasa dia pon sedap..sama je macam takoyaki cuma ni leper..yang tu bulat2...saiz dia sangat lah besar...kalau makan sorang mesti mula2 sedap2..lepastu tak leh habis sebab muak... tapi yang ni memang berbaloi lah...squid dia bersepah2 kat dalam tepung tu..tapi squid dia tawar..bukan  yang jenis da masak sotong masak merah tu ye... kalau dia masak dulu mesti lagi meletop~!

 selain tu ada jugak cawan mushi, pie n muffin..tapi kami tak try sebab dah kenyang bangat~...next time try lagi....


p/s: ni ada kejadian menarik..
video
nampak tak??fish flake tu gerak2...fish tu masih hidup!!!!!!
haha....menarik kan....??
aku ni ada masalh mental ke?








meluncur dengan pantas!!!

hahahhahaha...
belum start apa2 lagi da gelak nates dulu...
entry kali ni aku tak cerita pasal makan lagi..harap maaf...entry makan2 lepas ni ye...hihi
kali ni entry berbaur berlagak~
tak boleh tahan...kena belagak dekat blog jugak....hihihi

apa yang aku nak belagak sangat ye....sila scroll ke bawah~

 ini adalah tikus aku sebelum ini...cute kan??nama dia egg mouse...sangat comel dan boleh dieksenkan pada suatu ketika dulu...aku pesan kat adik aku belikan mouse murah2 sekali dia bawak balik mouse ni..terkinja2 aku time tu....maunya tak..dah la rm15 je...kiut miut lak tu....TAPI.....kiut tak menjamin segalanya hokey~

klik dia sangat lah keras...bila nak klik bunyi kuat...keco sedunia nak bagitau kau sedang mengklik...kalau men game lagi sakit ati....kalau game yang dok keje mengklik laju2 kompem aku kalah....

 ni zoom in bagi lebih jelas keuzurannya..walaupon dia tak hebat dari segi function, banyak jugak lah berjasa kat aku...aku selalu tersepak dia jatuh dari katil...try guna ok je lagi..bagus kan...tapi wire dia tu dah nazak...nyawa2 ikan je tu...tempat left click tu da berkudal(ayat mak aku)..dah berdaki la bahasa melayunya...scroller dia pon da tak function..ko scroll lah banyak mana pon..tetap page view kau kat situ je..uhuhuhu

so...akibat berjalan dengan en.iky pada petang tadi..haruslah pergi merayap kedai komputer...dah masuk kedai komputer harus lah berjam2....dan aku pon dapat lah hasil jugak!!!weeee~~~```

 tada`````
menarik tak??cun tak??lagi super duper marvelous u!..wireless gitu...haruslah dibelagakkan di sini...
bentuk n saiznya berada dalam gengaman tangan yang penuh..puas ati nak meluncur dengan laju.. dah wireless wajiblah aku mengcursor kan dia dari jauh je..sambil baring2...seronot2... pulak tu murah...rm49.90 harga member....bukan aku yang member kedai ni...haruslah en.iky yang fanatik alatan2 pengkomputeran itu....

 lepastu jumpa pulak alat pencuci laptop ini...cuba teka berapakah harganya???
time adik aku beli untuk laptop dia time tu either rm5 or 10..aku pon tak sure...time tu pon aku da rasa wahhh...murah je rupenya...sekali kat kedai ni dapat dengan harga rm2 jeeee!!!!ape punya hanguk lah sape yang beli sebelum ni harga rm10 tu...eh..salah...adik aku la tu...hahahahhahahhahahha

 lihat lah dunia...betapa bersinarnya laptop aku....siap  bercahaye....hahah....padahal tu flash camera...akunya bengong mengelap keyboard time laptop on...tu lah hasilnya..icon sume tiba2 jadi besar...note pad tepi tu pon tertaip dengan ntah apa punya bahasa....nasib baik tak tertuka function benda2 len..

ni adalah hasil kain pengelap laptop tu...kalau mak aku tengok ni beristighfar dia...berkudal2 laptop budak ni rupenya....hahahahahahahhaha....~

best tak entry berlagak aku??mesti semua orang tak terjangka keberlagakkan aku hanyalah tahap ini je...
ahhhh...pedulik apa aku...ada aku kesah??
hahahhahaha

p/s: lupa nak promoe kedai super duper murah ni namanya challenger di MINEs, KL